onsdag 17 februari 2016

Kristian Lundberg av Albin

Kristian Lundberg är en svensk författare. När Kristian var liten så var hans mamma svårt sjuk och hans pappa vet man inte var han var under Kristians och hans fyra syskons uppväxt. Kristian hade alltså väldigt stor frihet och det ledde till att han vistades på många olika adresser. År 1980-1990 så var Kristian med i en poetisk organisation som heter Malmöligan. Det var under den tiden Malmös mest inflytelserika poetiska organisation.
 
År 1991 så släppte Kristian sin första bok som heter Genom September. Det är denna bok som får honom att skriva mer. Efter detta så har Kristian släppt nästan en bok om året.
 
Jag har valt att läsa en bok som heter Yarden. Yarden är en bok som handlar om Kristians arbetsliv under en ganska så kort tid. Yarden är Malmöstads hamn. Kristian berättar i boken om hur han jobbar där med att flytta bilar fram och tillbaka, från en plats till en annan på mycket dåliga arbetsvillkor. Han berättar också att man får en ganska så bra lön men man måste vara ute i regn och rusk.

Det är en självbiografisk bok och det verkar som om det är många som gillar den. Denna bok släpptes 2009 och har nu också blivit en pjäs som har spelats upp i Malmö teater.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.